PS 9 Pony / PS 9D Pony

Топловоздушна пелетна камин PS 9 Pony / PS 9D Pony е автоматизирана и користи гориво дрво пелети Ø 6 mm. Наменета е за греење на куќи, одмор куќи, таверни и други објекти со греење површина до 90 m2. Огништата обезбедува единствен термичка удобност при работа и чувство на комфорт од “живиот пламен”.

ПРЕДНОСТИ:
– Компактен и модерен дизајн, избор на боја;
– Конструктивни компоненти од реномирани Европски производители;
– Микропроцесорното управување, обезбедува автоматизирана експлатација- висока ефикасност, заштеда на гориво и ниски емисии;
– Автоматско палење и модулација на моќноста во широк спектар;
– Автоматско дозирање и поднесување на горивото од вграден резервоар;
– Автоматско чистење на комората за согорување од пепелниот остаток при СТАРТ и СТОП команда, што го олеснува потребата од рачно чистење;
– Контрола на саканата температура со вграден собен термостат;
– Можност за избор на период за работа преку вграден часовник со дневен, неделен и / или викенд програматор;
– Дигитална контролна табла со дисплеј и далечинско управување;
– Стандардна опрема со вентилатор за димни гасови;
– Интегрирани заштити;
– Можност за истовремено греење на соседните простории преку водење на топлиот воздух  од каминот, преку дополнителен излезен канал – само за верзија PS9D Pony;
– Можност за распределба на топлиот воздух меѓу двете простории, преку рачна вентил – само за верзија PS9D Pony;
– Лесно монтажа и пуштање во работа – не е потребно изградба на инсталација, а се поврзува само на оџак за одвод на димни гасови;
– Едноставна одржување и сервисирање;
– Минимални трошоци;
– Високо ниво на доверливост и безбедност.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *